Un alt fel de frittata, de data aceasta cu baconul si spanacul predominand. Acest fel de "omleta" italiana este atat de usor de facut, in atatea varietati si foarte gustoasa, incat tind sa o pregatesc destul de des in ultima perioada. De data aceasta, am ales aceasta varianta si a fost foarte delicioasa. Poate fi servita ca mic dejun, pranz si chiar o cina preparata rapid. Deci, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: - 250 g bacon taiat cubulete
- 150 g spanac
- o legatura de ceapa verde
- 6 oua
- cascaval
- 4-5 cartofi de marime medie
- sare, piper
Cum se face: Puneti catofii taiati in 4 la fiert. Intr-o cratita, puneti baconul si caliti-l pana devine rumen. Eu nu am pus ulei pentru ca deja baconul are grasime si nu este necesar.
Dupa, adaugati ceapa tocata marunt si lasati sa se caleasca la foc mediu pentru aproximativ 5-7 minute.
Zbateti ouale bine si turnati-le peste. In cazul in care cratita nu se poate folosi in cuptor, inainte de a adauga ouale, transferati baconul si ceapa intr-un vas pentru cuptor.
Adaugati cartofii fierti si spanacul.
Peste, presarati cascavalul ras.
Dati totul la cuptor la 200 grade Celsius pentru 10-15 minute sau pana cand este rumen.
Si asta este tot. Atat de rapid si delicios. Bineinteles, puteti ajusta aceasta reteta si cantitatea ingredientelor dupa gusturile voastre si ale pofticiosilor vostri si dupa cate guri aveti de hranit. Si acestea fiind spuse, sa aveti pofta!
No comments:
Post a Comment