Saturday 20 July 2013

Tocanita de ciuperci cu smantana


De ce ai nevoie: - 1 kg de ciuperci ( champignons sau orice alt fel)
                           - 2-3 morcovi
                           - un ardel rosu
                           - o ceapa
                           - ulei
                           - 300 ml smantana
                           - 2 linguri faina de grau
                           - patrunjel sau marar
                           - sare si  piper
Cum se face: Se curata ciupercile si se taie felii. Intr-o tigaie, se caleste ceapa, tocata marunta, pentru aproximativ 5 minute,la foc mediu. Dupa se adauga ardelul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mica si se calesc pentru 5 minute maxim. Adaugati ciupercile si apa cat sa le acopere. Lasati sa fiarba pana aproape scade toata apa. Intr-un bol, amestecati smantana cu faina. Peste, puneti cateva linguri din apa in care s-a fiert tocana si amestecati bine. Apoi turnati compozitia peste tocana si mai lasati sa fiarba cateva minute pentru a se lega sosul. De ce e bine sa puneti apa fierbinte in care s-au fiert ciupercile si legumele in smantanta cu faina? Pentru ca altfel riscati ca sosul de smantana sa aiba cocoloase. Se condimenteaza cu sare si piper si se decoreaza cu patrunjel. Bineinteles, langa aceasta tocanita trebuie sa fie neaparat o mamaliguta ca la mama acasa. Foarte gustos. Sa aveti pofta!

No comments:

Post a Comment