Monday 7 March 2016

Smoothie cu ananas, zmeura si mango


Smoothie este o bautura sanatoasa si incepe sa fie consumata de tot mai multe persoane. Este foarte simplu de facut, sunt o multime de variante si cel mai important e ca ofera ceea ce are nevoie organismul nostru: un aport ridicat de nutrienti. Cel mai bun mod de a-ti incepe ziua este cu un smoothie proaspat, iar cele verzi in special sunt extraordianare! Iti ofera energie pentru toata ziua, si cine nu isi doreste acest lucru? :) Desi in mod obisnuit folosesc frunze verzi in smoothie, de aceasta data am optat pentru unul dulce acrisor, doar din fructe. Si pot sa spun ca il ador. Pentru smoothie se pot folosi si fructe proaspete, dar daca nu este sezonul lor, la fel de bine se pot folosi si fructe inghetate, asa cum am folosit si eu pentru acest smoothie. Bineinteles ca veti avea nevoie de un blender pentru a putea face un smoothie. 

Ingrediente (pentru 4 persoane): 
- 2 banane
- jumatate de ananas
- o cana  cu mango inghetat
- o cana cu zmeura inghetata
- 2 cani lapte de cocos ( mai mult sau mai putin, in functie de ce consistenta doriti sa fie smoothie)



Mod de preparare: 
Ananasul se curata foarte bine ( eu scot si mijlocul) si se taie in bucati mai mici. Se pun in blender toate fructele si laptele de cocos.






 Fructele inghetate nu se dezgheata. Se blenduiesc toate ingredientele pana se obtine un piure fluid. Daca va place sa fie de o consistenta ma groasa puneti mai putin lapte, daca nu mai mult.

Sper ca veti incerca acest smoothie si  voi posta curand retete si cu altfel de smoothie.

Nu uitati, intotdeauna puteti adauga sau omite ingrediente ce nu va plac sau nu le aveti la indemana. Faceti reteta exact dupa gustul vostru si bucurati-va de ceea ce pot crea mainile voastre in bucatarie.
 

No comments:

Post a Comment