Wednesday 5 February 2014

Pui la tigaie

Aceasta reteta este foarte usor de facut si foarte gustoasa. O mancare consistenta si hranitoare pentru cei mici si mari.

Ingrediente:
500-600 g pulpe de pui
200 g ciuperci champignon de marime medie ( sau daca sunt mai mari, le taiati in 2 sau 4)
1 ardei rosu
o ceapa rosie
350 g sos de rosii ( sau o cana)
1-2 lg ulei de masline
1 lingurita oregano uscat
1 lg zahar
sare, piper, paprika
apa

Mod de preparare:
Pulpele de pui, curatate si spalate, se asezoneaza cu sare,piper si paprika.

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita si se calesc pulpele de pui pe ambele parti, pentru circa 5 minute fiecare parte, pana sunt rumenite nu foarte tare ( la flacara medie). In tot acest timp, cratita trebuie sa fie acoperita cu un capac.










Se scot pulpele de pui si se pun deoparte, iar in aceiasi cratita calim ceapa (taiata solzisori) si (ardeiul taiat fasii ) pentru 2-3 minute dupa care se adauga ciupercile si putina apa ( cat sa fie totul acoperit pe jumatate).

Puneti capacul si lasati la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, ca legumele sa fie patrunse, dar in special ciupercile. In tot acest timp puteti sa amestecati o data sau de doua ori .
Se adauga sosul de rosii, se asezoneaza cu sare, piper si zahar, se amesteca bine toate ingredientele si peste se pun pulpele de pui. Acoperiti cratita cu capacul si lasati din nou la foc mediu pentru arpoximativ 10 minute, sau pana cand pulpele sunt bine gatite.

 La sfarsit presarati oregano si mai lasati capacul pe cratita pentru inca 5 minute, pentru a se intrepatrunde toate aromele.
Se poate servi asa, sau daca doriti puteti servi langa o alta garnitura, iar una potrivita ar fi cartofii natur. Sa aveti pofta!




No comments:

Post a Comment