Monday, 10 February 2014

Tort inimioara

Pentru ca tot se apropie Valentine's Day si Dragobetele, aceasta reteta de tort este foarte potrivita pentru a-l/a o indulci pe cel drag/draga, dar nu numai. Se pregateste destul de usor si va puteti juca cu ornatul acestuia. Cu siguranta va bucura pe cel/cea pentru care il veti pregati.
Ingrediente:
Pentru blat:
 5 oua
 150 g zahar
 100 g faina alba
 2 lg cacao
 1 lingurita amidon
 1/2 lingurita praf de copt
 50 ml apa fierbinte
Pentru crema:
 250 g branza de vaci
 250 g mascarpone
 200 g zahar ( daca va place mai dulce sau mai putin dulce, micsorati sau mariti cantitatea de zahar)
 400 g capsuni ( le puteti inlocui cu alte fructe preferate)
Pentru sirop:
100 ml apa
2 linguri zahar
Pentru ornat: 
frisca
margelute sau fructe sau orice altceva aveti la dispozitie pentru a-l orna

Mod de preparare:
Se amesteca cu un tel cacao cu apa fierbinte.
Se separa galbenusurile de albusuri. Se mixeaza galbenusurile cu 100g zahar.
Se adauga cacao si se mixeaza din nou.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri.
Se mixeaza albusurile pana devin spuma, dupa care se adauga 50 g zahar si se mai mixeaza putin.
Se adauga treptat albusurile si se amesteca de sus in jos.
Se unge o tava rotunda sau una in forma de inima si se pune compozitia in ea.
Se da la cuptorul preincalzit, la 180 grade C pentru 20-25 de minute, pana cand trece de testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor, se pune pe un gratar si se lasa se se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie blatul in forma de inima, iar mai apoi in 3 straturi.







Se face umplutura astfel: mixati branza de vaci cu zaharul pana devine ca si o crema.
 Adaugati mascarponele si mixati din nou.
 Eu am folosit doar capsuni, pe care le-am blenduit pana au devenit o crema.
Am adaugat-o la crema de branza si mascarpone si am mixat bine pana s-au amestecat bine toate ingredientele.
Puteti sa lasati capsunile intregi, sau puteti adauga oricare alte fructe care va plac. Iar daca vreti sa dati o culoare rosie cremei, puteti folosi colorant de bucatarie.
Topiti zaharul in apa si insiropati primul strat de blat. Acoperiti cu crema si repetati pana la ultimul strat de blat. 

Am acoperit tot tortul cu crema, dupa care marginile acestuia le-am acoperit cu frisca.
Eu l-am ornat in acest fel, dar aici dati frau liber imaginatiei si ornati tortul cat de bine puteti. Cu siguranta pentru cel drag va conta gestul si gustul foarte bun al acestuia :)


                                                             Si o feliuta de tort



 Happy Valentine's Day tuturor si multa, multa iubire!

No comments:

Post a Comment