Imi plac briosele,dar la fel de mult imi place si Tiramisu si aceasta reteta este o combinatie foarte buna intre cele doua. Desi nu este una si aceiasi cu o o prajitura Tramisu adevarata, totusi o briosa de acest fel va va incanta la fel de mult.
Ingrediente:
- 150 g unt la temperatura camerei
- 120 g zahar brun
- 3 oua zbatute
- 150 g faina de grau
- 1 lingurita praf de copt
- 3 lingurite cafea instant
- 30 g zahar pudra
- o ceasca de apa
- 250 g mascarpone
- 100g zahar pudra
- 1 pliculet Cappuccino
- 1 lingura apa calda
- 1 lingurita cacao
Mod de preparare
Ouale zbatute, untul, zaharul brun si faina se pun intr-un bol si se mixeaza foarte bine pana devine ca o crema. Intr-o tava pentru briose se pune hartia si se adauga compozitia.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade Celsius. Coaceti briosele pentru 15-20 de minute, in functie de cuptorul pe care il aveti ( verificati daca briosele sunt facute cu o scobitoare).
Intr-o cratita, puneti apa, cafeaua si zaharul pudra. Amestecati bine. Cand cafeaua si zaharul s-au dizolvat, luati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca pentru 10 minute. Se ung briosele cu acest sirop de cafea.
Cappuccino se dizolva cu apa calda. Intr-un bol, mixati mascarponele cu zaharul foarte bine si adaugati si Cappuccino. Puneti crema peste briose si presarati cu cacao.
Langa o ceasca de cafea, aceste briose merg de minune. Sper ca le veti incerca si vor fi pe gustul dumneavoastra.
No comments:
Post a Comment