Saturday, 16 January 2016
Supa de linte si spanac
Lintea este o leguminoasa ce are proprietati nutritive valoroase, o sursa importanta de antioxidanti, fibre, minerale ( fosfor, fier, zinc, magneziu) si vitamine, asadar este recomandat sa fie consumata cat mai des. Si, in plus, se gateste usor si este si foarte gustoasa.
Ingrediente:
- o cana de linte ( eu am folosit linte rosie si verde)
- 200 g spanac
- 1 ceapa rosie
- 1 morocov
- 1 ardei rosu
- 1 pastarnac
- 1 tulpina de telina ( gasita si sub numele de "Apio" )
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- o legatura mica de cimbru ( daca nu aveti puteti folosi 2 frunze de dafin)
- sare, piper
- patrunjel pentru servire
- apa ( 2-2,5 l)
Mod de preparare:
Lintea se spala foarte bine si se scurge de apa.
Ceapa tocata marunt se caleste 2-3 minute.
Se adauga morcovul, pastarnacul, tulpina de telina, ardeiul si usturoiul si se calesc legumele pentru 4-5 minute.
Adaugati lintea. Umpleti cratita cu apa si puneti si legatura de cimbru ( eu am legat firele de cimbru cu ata de bucatarie pentru a-mi fi mai usor sa le scot la sfarsit).
Lasati totul sa fiarba pentru aproximativ 40 de minute la foc mediu, sau pana cand este gata lintea.
Spanacul bine spalat se pune in supa si se fierbe pentru maxim 10 minute sau cat sa fie gatit spanacul. Daca preferati,lasati frunzele de spanac intregi, daca nu tocati-le putin.
Dupa ce s-a gatit si spanacul, scoateti legatura de cimbru si condimentati supa cu sare si piper dupa gust.
La servire, presarati peste supa patrunjel si putin ulei de masline. Va da o aroma in plus supei.
Sper ca o veti incerca, este foarte gustoasa si sanatoasa. Merita din plin!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment