Thursday, 14 January 2016
Mancarica de conopida
Mancarica de conopida este o reteta numai buna pentru zilele friguroase de iarna. Usor de facut si foarte delicioasa.
Ingrediente:
- o conopida mare
- 2 morcovi
- o ceapa
- 1 pastarnac
- 2 tulpini de telina ( se gasesc in magazine si sub numele de "Apio")
- 3 linguri faina de grau
- 2-3 linguri ulei ( cel preferat, eu am folosit de masline)
- sare, piper
- patrunjel
- 250 g bacon ( optional)
Mod de preparare:
Ceapa, curatata si tocata marunt se caleste pentru aproximativ 5 minute ( pana devine sticloasa).
Conopida spalata si curatata se taie in buchetele. Morocovul si pastarnacul se dau pe razatoare sau se toaca marunt ( dupa preferinte). Se pune totul in cratita si se caleste pentru 3-4 minute.
Puneti faina de grau peste si amestecati foarte bine, dupa care puneti apa cat sa acopere bine toate legumele.
Lasati la fiert pentru aproximativ 25 de minute la foc mediu, sau pana cand conopida este fiarta. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Pentru a da un gust si mai aparte acestei mancari, caliti baconul taiat fasiute pentru 5 minute, cat sa fie rumenit frumos.
La servire, presarati patrunjel si baconul calit. Va da un gust aparte! Eu una iubesc aceasta reteta si o recomand cu incredere!
Nu uitati! Puteti adapta reteta dupa gusturile dumneavoastra! Omiteti ingredientele ce nu va plac sau adaugati altele care va incanta mai mult simturile gustative!
Sa aveti pofta buna!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment