Tuesday, 8 March 2016
Supa cu galuste de gris
O supa usor de facut si foarte delicioasa. Si, desi galustele de gris pot parea partea cea mai dificila, cu putina atentie va vor iesi niste galuste foarte pufoase si bune.
Ingrediente:
- carcasa de la un pui ( sau doua pulpe, doua aripioare)
- 3 morocovi mari
- 1 pastarnac
- o telina mica
- 2 cepe
- o legatura patrunjel
- 3 l apa
- sare si piper
Ingredinte pentru galuste
- 2 oua
- 8-9 linguri gris
- 3 linguri ulei
- un praf de sare
Mod de preparare
Carcasa de pui, telina, morcovul, ceapa si pastarnacul se pun la fiert pentru aproximativ 30-40 de minte ( sau pana cand sunt gata legumele si carnea in cazul in care folositi pulpe si aripioare). Telina, pastarnacul si ceapa se paseaza pana se obtine un piure si se pun inapoi in supa.
Intre timp se fac galustele de gris. Ouale se zbat cu o furculita foarte bine. Se pune si uleiul. Se adauga grisul, cate o lingura pe rand, amestecand dupa fiecare lingura. Dupa ce se pune jumatate din cantitatea de gris, se adauga sarea si se continua sa se adauge restul de gris. Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa, dar nici prea subtire. Ar trebui sa aiba consistenta unei smanatane groase. Este foarte important sa lasati compozitia pentru galuste sa se "odihneasca" pentru 10 minute; in acest fel se vor obtine galuste pufoase.
Cu o lingura se va lua din compozitie si se vor pune galustele in supa. Supa trebuie sa fie la foc mic, sa clocoteasca incet. Atentie sa nu puneti o lingura intreaga de compozitie, galustele vor creste in volum de peste doua ori. Puneti cam un sfert de lingura de compozitie pentru fiecare galusca. Se fierb galustele pentru 10 minute si dupa, puneti putina apa rece si mai lasa-ti sa fiarba pentru inca 5 minute. Apa rece le va face foarte pufoase.
Condimentati cu sare si piper dupa gust si adaugati patrunjelul tocat.
Supa este gata de servit! Spor la gatit si sa aveti pofta buna!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment