Wednesday 17 July 2013

Rulouri cu scortioasa si nuca

De ce ai nevoie:
Pentru aluat: - 1 plic drojdie ( 7 g)
                     - 3/4 cana de lapte
                     - 1/4 cana de zahar
                     - 1/4 cana apa calduta
                     - 1/4 lingurita esenta de vanilie
                     - 1 ou
                     - 1 lingurita sare
                     - 50g unt topit
                     - 4 cani faina
                     - unt topit pentru uns rulourile
Pentru umplutura: - 3/4 cana zahar brun
                             - 1/4 zahar
                             - 1 1/2 lingura scortisoara
                             - unt
Pentru glazura: - 1/4 cana mascarpone la temperatura camerei
                         - 1 lingura unt la temperatura camerei
                         - 1 1/4 zahar pudra
                         - 1/2 lingurita esenta de vanilie
                         - 3-4 linguri lapte caldut
Cum se face: Dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o pentru 5 minute. Intr-un bol mare amestecati oul, laptele, sarea, zaharul si untul topit. Adaugati 2 cani de faina, apa, esenta de vanilie si drojdia, amestecati bine, dupa care, adaugati, pe rand, si celelalte 2 cani de faina. Framantati bine aluatul pentru aproximativ 10 minute si puneti-l intr-un bol uns cu ulei, acoperiti-l si lasati-l la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Intre timp, amestecati toate ingredientele pentru umplutura, cu exceptia untului. Aluatul rulati-l intr-o forma dreptunghiulara, ungeti-l cu unt si presarati uniform umplutura.



                                                       Peste, presarati nuca maruntita.


Rulati aluatul, iar dupa, il taiati in 14-16 felii egale. Acestea le puneti intr-o tava unsa cu unt si le lasati intr-un loc caldut pentru aproximativ o ora. Intre timp, preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.



Ungeti rulourile cu unt topit si puneti-le la cuptor pentru 30 de minute sau pana sunt rumene.



Lasati rulourile sa se raceasca putin, timp in care preparati glazura astfel: mixati toate ingredientele, mai putin laptele. Dupa, adaugati laptele incet, pana obtineti o consistenta nu foarte groasa.



                                                 Si sunt gata de savurat. Sa aveti pofta!

No comments:

Post a Comment