Thursday 18 July 2013

Paste fettuccine cu pui si sos de ceapa


De ce ai nevoie: - 1 lingura ulei de masline
                            - 2 linguri unt
                            - 3-4 catei de usturoi
                            - 4 bucati piept de pui
                            - o ceapa, tocata marunt
                            - 125 ml apa
                            - 1 cub de pui ( Knorr sau oricare alta marca)
                            - 300 ml smantana
                            - 175 ml lapte
                            - 6 fire ceapa verde
                            - 35 g parmezan ras
                            - 450 g paste fettuccine
                            - sare si piper
Cum se face: Condimentati puiul cu sare si piper. Intr-o tigaie, topiti untul si adaugati uleiul de masline. Caliti usturoiul tocat marunt pentru 2-3 minute, iar dupa adaugati puiul si caliti-l la foc mediu pentru 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateti puiul si in uleiul ramas caliti ceapa tocata marunt pana devine sticloasa. Adaugati cubul de pui si apa si lasati sa fiarba pentru 10 minute la foc mic. Puneti smantana, laptele, ceapa verde taiata marunt si parmezanul. Amestecati bine si lasati totul la foc mediu pana se ingroasa putin sosul. Intr-o oala, puneti apa si dupa ce da in clocot, puneti pastele fettuccine si sare si lasati-le sa fiarba pentru 7-10 minute, pana sunt gata. Asamblati pastele pe o farfurie, peste puneti puiul taiat felii, adaugati sosul si optional, puteti presara patrunjel proaspat.
                        Sunt gata de servit. Sa aveti pofta!

No comments:

Post a Comment