Saturday, 13 July 2013

Cornulete cu mere

Ingrediente: - 700 g faina alba
                     - 200 ml lapte
                     - 25g drojdie
                     - 3 oua
                     - 125 g zahar
                     - 30 ml ulei
                     - sare ( un varf de cutit)
                     - 1 plic de zahar vanilinat
                     - coaja rasa de la o lamaie
                     - 1 galbenus de ou pentru uns
Umplutura: - 9 mere mai mari
                    - 2-3 linguri scortisoara
                    - 3-4 linguri de zahar
Mod de preparare: Se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut si se lasa pentru 10 minute. Intr-un bol mai mare se zbat ouale,sarea,zaharul,zaharul vanilinat. Se adauga drojdia dizolvata,restul de lapte caldut,coaja de lamaie si uleiul si se amesteca. Se adauga faina si se framanta aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste. Eu prefer sa adaug faina in compozitia lichida si nu invers,cum stiu ca se procedeaza de obicei, pentru a nu mai face greseala de a pune prea multa faina. Aluat imi iesea de cele mai multe ori prea tare, dar in felul acesta am reusit sa fac un aluat bun:). Se lasa aluatul sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleza volumul. Intre timp faceti umplutura in felul urmator: curatati merele si dati-le pe razatoare. Puneti merele intr-o cratita la foc mediu si lasati sa scada sucul ce il lasa. Dupa adaugati zaharul si scortioara si amestecati pe foc pentru 2-3 minute. Daca vreti sa fie mai aromata sau mai dulce mai adaugati scortisoara sau zahar.
                Dupa ce a crescut aluatul, rulati-l intr-o forma de cerc si taiati-l in triunghiuri egale. Dupa ce ati rulat cornuletele si le-ati pus in tava, ungeti-le cu galbenus de ou. Se pun in cuptorul preincalzit,la foc mediu ( 180 grade C) pana sunt rumene ( in jur de 25-30 minute). Savurati-le alaturi de o cana de lapte. Sunt foarte bune!

No comments:

Post a Comment