Tuesday, 6 August 2013

Macaroane B.L.T.

Aceasta reteta mi-a placut atat mie, cat si sotului, atat de mult, incat am preparat-o de doua ori in aceiasi saptamana. Este o reteta usor de preparat, gustoasa si nici foarte scumpa. De ce macaroane B.L.T.? Aceasta denumire vine de la un renumit sandwich pe nume B.L.T., ce are ca ingrediente principale salata , baconul, rosiile, maioneza si painea. Nici pentru aceasta reteta nu difera foarte mult ingredientele, doar unele mici modificari si adaugari. Deci, de ce aveti nevoie pentru a prepara aceste bunatati de paste:
     - 250 g bacon
     - 3-4 cani salata de rucola
     - 2 catei de usturoi zdrobiti
     - zeama de la jumatate de lamaie
     - 300 g smantana
     - 250-300 g rosii cherry
     - 2 cani macaroane
     - parmezan
     - sare,piper

Cum se prepara: Puneti macaroanele la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
                            Rosiile cherry taiati-le in jumatati.

                            Salata de rucola o tocati foarte putin.
                         
                            Caliti baconul intr-o cratita pana devine rumen. Eu nu am folosit ulei,avand in vedere ca baconul lasa grasime atunci cand este calit. Cel mai indicat este, cu o hartie de bucatarie, sa absorbiti grasimea in exces, dupa ce baconul s-a rumenit. Adaugati usturoiul si zeama de lamaie si mai lasati cratita la foc mic pentru maxim 2 minute. Mai apoi, adaugati smanatana si amestecati.


 Lasati pe foc pentru 2-3 minute. Puneti pastele, salata de rucola si rosiile, amestecati bine si lasati totul pe foc pentru maxim 5 minute.

Condimentati cu sare si peper dupa gust si sunt gata macaroanele, numai bune de savurat! Va doresc sa aveti pofta!



No comments:

Post a Comment