Saturday 31 August 2013

Creveti in sos Provencale


Cu siguranta va vor placea gustul suculent al crevetilor in acest sos bun,bun. Iar orezul cu mazarea fac acest preparat sa fie complet. Si chiar daca v-ar parea complicat de gatit aceasta reteta, nu este deloc. E foarte simplu de facut si pentru ea aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 325 g orez basmatic brun (sau puteti folosi orice fel de orez aveti la dispozitie)
- 200 g mazare inghetata
- 2-3 arpagic sau o ceapa mai mica
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
- un ardel rosu
- un ardel galben sau verde
- 300 ml supa concentrata de pui ( eu am folosit un cub)
- 3-4 rosii taiate cubulete
- 2 linguri de ierburi uscate de Provence
- 2 linguri de ketchup
- 1 lingurita zahar
- 300 g creveti inghetati sau proaspeti
- 2 linguri amidon de porumb

Se prepara in urmatorul fel:
1. Puneti la fiert orezul pentru 15 minute. Adaugati mazarea si mai lasati sa fiarba pentru inca 5-7 minute. Scurgeti excesul de apa, in cazul in care este.
2. Intre timp, gatiti arpagicul taiat in ulei pana cand devine sticlos ( aprox. 5 min.).
3. Adaugati usturoiul maruntit si ardeii taiati feliute mici si lasati pe foc pentru 4-5 minute.
4. Puneti supa concentrata de legume, rosiile taiate cubulete, ierburile uscate de Provence, ketchup-ul si zaharul. Amestecati totul bine si lasati sa fiarba, fara capac, pentru 15 minute.
5. Adaugati crevetii si lasati pe foc pentru 5 minute.
6. Adaugati amidonul de porumb amestecat in prealabil cu 2 linguri de apa rece. Amestecati si mai lasati 3-4 minute pe foc, pana se ingroasa sosul putin.
Se serveste cu orezul, dar se poate servi la fel de bine si fara.   Si asta este tot. Sper sa o incercati si va doresc sa aveti pofta!


No comments:

Post a Comment