- 325 g orez basmatic brun (sau puteti folosi orice fel de orez aveti la dispozitie)
- 200 g mazare inghetata
- 2-3 arpagic sau o ceapa mai mica
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
- un ardel rosu
- un ardel galben sau verde
- 300 ml supa concentrata de pui ( eu am folosit un cub)
- 3-4 rosii taiate cubulete
- 2 linguri de ierburi uscate de Provence
- 2 linguri de ketchup
- 1 lingurita zahar
- 300 g creveti inghetati sau proaspeti
- 2 linguri amidon de porumb
Se prepara in urmatorul fel:
1. Puneti la fiert orezul pentru 15 minute. Adaugati mazarea si mai lasati sa fiarba pentru inca 5-7 minute. Scurgeti excesul de apa, in cazul in care este.
2. Intre timp, gatiti arpagicul taiat in ulei pana cand devine sticlos ( aprox. 5 min.).
3. Adaugati usturoiul maruntit si ardeii taiati feliute mici si lasati pe foc pentru 4-5 minute.
4. Puneti supa concentrata de legume, rosiile taiate cubulete, ierburile uscate de Provence, ketchup-ul si zaharul. Amestecati totul bine si lasati sa fiarba, fara capac, pentru 15 minute.
5. Adaugati crevetii si lasati pe foc pentru 5 minute.
6. Adaugati amidonul de porumb amestecat in prealabil cu 2 linguri de apa rece. Amestecati si mai lasati 3-4 minute pe foc, pana se ingroasa sosul putin.
No comments:
Post a Comment