Friday 30 August 2013

Ciorba radauteana

Fiind din zona Bucovinei, am crescut cu aceasta ciorba si este una dintre preferatele mele. Nu este o ciorba complicata de facut si pe deasupra, este foarte buna. Pentru ea, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 bucati piept de pui
- 2-3 morcovi
- o ceapa
- o telina
- o radacina de pastarnac
- 4-5 catei de usturoi
- 2 galbenusuri
- 300 g smantana
- patrunjel ( aprox. o legatura)
- otet pentru acrit ( cantitatea depinde de gustul fiecaruia)
- sare, piper
Se prepara astfel:
(1) Se pun la fiert pieptul de pui, ceapa, pastarnacul, telina si morcovii intregi.









(2) Dupa ce s-au fiert carnea si legumele, se scot si se lasa sa se raceasca puiul si morcovii putin, cat sa se poate tine mana pe ele cand le veti taia.
(3) Ceapa, telina si pastarnacul se paseaza si se pun inapoi in oala.

(4) Se taie puiul si morcovul cat mai marunt si se pun in oala.


(5) Amestecam, intr-un bol, smantana cu galbenusurile.


(6) Punem in compozitia rezultata un polonic de ciorba si amestecam bine. Totul se adauga in oala, la ciorba,se amesteca bine si se lasa sa dea in clocot.

(7) Se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust, si se adauga usturoiul pisat.
(8) Adaugati otetul putin cate putin, pana veti obtine gustul dorit. De asemenea, se mai poate adauga cand se va servi ciorba,in farfurie, dupa gustul fiecaruia.
(9) Presarati patrunjel peste.
Va doresc sa aveti pofta buna!

No comments:

Post a Comment