Thursday, 3 October 2013

Pulpe de pui "imbatate in vin"

De ce denumirea aceasta de pulpe "imbatate"? Ei bine, la cat s-au "imbaiat" in baitul de vin si ierburi aromatice, mai ca s-ar fi imbatat:). Chiar daca pare o reteta foarte banala, merita incercata daca aveti niste pulpe de pui prin frigider si nu stiti cum sa le gatiti. De asemenea aveti nevoie si de rabdare pentru un gust mai mai bun. Veti ramane placut surprinsi de cat de bune vor iesi aceste pulpite. Iar pentru aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg de pulpe de pui (mai mult sau mai putin, in functie de cate persoane servesc masa)
-  1-2 lg verdeturi uscate sau proaspete ( cimbru, oregano, busuioc, maghiran sau orice altceva aveti la dispozitie)
- 5-6 catei de usturoi
- o ceapa
- 2-3 lg ulei de masline
- 200 ml vin rosu sec sau cat sa acopere aproape tot puiul
- sare si piper
Mod de preparare: Curatati si spalati pulpele de pui si puneti-le intr-un recipient in care le veti lasa in bait. Condimentati-le cu sare si piper. Presarati peste verdeturile. Adaugati ceapa taiata in 4 sau mai mica ( cum doriti) si usturoiul. Puteti taia cateii mai mari de usturoi in jumatate. Adaugati uleiul de masline si vinul. Amestecati totul bine. Daca pulpele nu sunt acoperite in intregime cu vin, mai adaugati vin sau chiar apa. Dati totul la frigider si lasati macar peste noapte, altfel carnea va fi patrunsa mult mai bine. Dupa ce le scoate de la frigider, dati-le la cuptor, la 200 de grade Celsius pentru 40-45 de minute sau pana cand sunt rumene si bine patrunse.
O bunatate. Va doresc sa aveti pofta!

No comments:

Post a Comment