Sunday, 13 October 2013

Placinta cu cartofi si cascaval

O reteta nu foarte complicata si numai buna de servit la pranz sau cina. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- o ceapa mai mare
- 4 cartofi de marime medie
- 200 ml lapte ( sau cat sa acopere cartofii)
- 300g faina de grau
- un varf de cutit de piper cayenne
- 150 g unt taiat cubulete
- 250 g cascaval ras
- un ou
- sare
Mod de preparare: Puneti ceapa taiata solzi, cartofii taiati rondele sau cuburi si laptele intr-o olita si lasati-le sa fiarba pentru 10 minute, amestecand din cand in cand. Le luati de pe foc cand sunt cartofii putin moi sau cand laptele este aproape absorbit. Dupa ce sunt gata, lasati sa se raceasca.
Intr-un bol, amestecati faina de grau si piperul cayenne. Adaugati untul taiat cubulete si framantati totul pana obtineti o textura ca si a pesmetului.
 Adaugati 100 g de cascaval si amestecati bine. Stropiti cu 3 linguri de apa si amestecati pana se leaga aluatul. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati.
Impartiti aluatul in 2 parti egale. Intindeti un aluat intr-o tava rotunda cu un diametru de aprox. 20 cm ( sau puteti folosi orice alt recipient care il aveti prin bucatarie).
Umpleti-l cu cartofii, ceapa si restul de cascaval si ungeti marginile cu un ou bine zbatut. Puneti peste celalalt aluat si faceti cu o furculita cateva gauri.
 Ungeti aluatul cu ou si dati tava la cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius pentru 30-35 minute. Dupa ce ati scos placinta din cuptor, e mai bine sa o lasati 10 minute sa se racoreasca putin, inainte de a o taia. Langa ea, merge foarte bine sa fie servita o salata.

                                                              Va doresc pofta buna!

No comments:

Post a Comment