Sunday 27 October 2013

Cheesecake cu afine

Aceasta prajitura cu branza de vaci si mascarpone este foarte cremoasa si delicioasa, iar afinele ii dau un gust mai aparte. Pentru acest desert aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 50 g unt topit, plus extra pentru uns tava
- 200 g biscuiti zdrobiti
- un baton de vanilie sau 1-2 lingurite esenta de vanilie
- 400 g mascarpone
- 350 g branza de vaci
- 125 g zahar pudra
- 2 linguri amidon de porumb
- 3 oua
- coaja rasa de la o portocala mai mica
- 300 g afine
Mod de preparare:
1. Dati drumul cuptorului la 180 grade Celsius. Ungeti cu unt o tava rotunda, cea in care se face si pasca.
2. Amestecati biscuitii sfaramati marunt cu untul topit, puneti amestecul in tava si presati totul cu o lingura.

3. Desfaceti batonul de vanilie si cu varful unui cutit indepartati semintele.
4. Puneti semintele ( sau esenta de vanilie,in cazul in care o folositi pe aceasta) intr-un bol mai mare impreuna cu mascarponele, branza de vaci, zaharul pudra, amidonul de porumb, ouale si coaja rasa de portocala si amestecati-le bine cu un mixer. Adaugati afinele, dar mai lasati cam o mana pentru a presara pe deasupra. Amestecati usor cu o lingura.
5. Puneti umplutura in tava, peste biscuiti. Presatati restul de afine peste si impingeti-le doar putin in compozitie.
6. Dati tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana este rumena. Dupa ce scoateti cheesecake-ul din cuptor, compozitia inca nu va fi total intarita si de aceea e de preferat sa o lasati sa se raceasca inainte de a o taia. Cel mai indicat este sa o lasati la racit peste noapte.
Si este gata aceasta delicatesa, numai buna de indulcit casele voastre :)


No comments:

Post a Comment