Un preparat delicios. Gnocchi sunt de origine italiana si sunt niste galuste mici preparate din cartofi, faina de grau, gris sau pesmet. Eu le-am cumparat, dar se pot prepara foarte usor si in casa. Merg foarte bine in aceasta combinatie cu chorizo (un salam cu specific spaniol) si mozzarella. Pentru a face aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 g gnocchi
- 100 g chorizo
- un catel usturoi
- 400 g sos de rosii
- 200 g spanac proaspat
- 125 g mozzarella
- sare, piper
Metoda de preparare:
1. Fierbeti gnocchi in apa sarata, clocotita pentru 2 minute. Scurgeti apa si puneti-le intr-un recipient pentru cuptor.
2. Dati drumul la cuptor la 200 grade Celsius. Puneti intr-o tigaie chorizo taiat feliute si lasati-l sa se caleasca la foc mediu pentru 4-5 minute.
3. Adaugati usturoiul zdrobit, sosul de rosii, si spanacul spalat bine si scurs de apa. Lasati pe foc pana se inmoaie spanacul putin (nu mai mult de 5 minute).
4. Condimentati cu sare si piper si puneti totul in tava, peste gnocchi.
5. Puneti peste mozzarella taiata feliute si dati tava la cuptor pentru 10-15 minute.
Sa aveti pofta!
No comments:
Post a Comment