Tuesday, 22 September 2015

Trandafiri cu mere


Ingrediente:
- foietaj ( 375 g)
- 2 mere rosii
- un galbenus de ou
- o lamaie
- scortiosoara ( 1-2 linguri)
- zahar brun ( sau alb 1-2 linguri)
- zahar pudra
- unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Merele se spala foarte bine si se scoate cotorul. Se taie felii subtiri. Feliile se pun intr-un bol si peste se toarna apa clocotita si zeama de la o lamaie. Se acopera si se lasa cam pentru aproximativ 10 minute pentru ca feliile de mar sa se inmoaie si sa se poata lucra cu ele.
 
Intindeti aluatul de foietaj pe o suprafata presarata cu putina faina alba. Intindeti-l cu un sucitor cat sa nu fie prea gros. Ungeti aluatul cu galbenusul de ou bine zbatut. Presarati scotisoara si zaharul brun. Taiati aluatul in fasii egale. Mie mi-au iesit 8 fasii , fiecare fiind lata cam de 3-4 cm.




Se aseaza feliile de mar pe aluat si se ruleaza.


 



 
Trandafirii se pun intr-o tava de briose unsa cu unt ( sau in alta forma ce nu permite trandafirului sa se desfaca).



Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 de minute, pana cand sunt rumeniti. Se scot si se presara zahar pudra peste.

Sa aveti pofta langa cei dragi!

No comments:

Post a Comment