Tuesday, 22 September 2015
Trandafiri cu mere
Ingrediente:
- foietaj ( 375 g)
- 2 mere rosii
- un galbenus de ou
- o lamaie
- scortiosoara ( 1-2 linguri)
- zahar brun ( sau alb 1-2 linguri)
- zahar pudra
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Merele se spala foarte bine si se scoate cotorul. Se taie felii subtiri. Feliile se pun intr-un bol si peste se toarna apa clocotita si zeama de la o lamaie. Se acopera si se lasa cam pentru aproximativ 10 minute pentru ca feliile de mar sa se inmoaie si sa se poata lucra cu ele.
Intindeti aluatul de foietaj pe o suprafata presarata cu putina faina alba. Intindeti-l cu un sucitor cat sa nu fie prea gros. Ungeti aluatul cu galbenusul de ou bine zbatut. Presarati scotisoara si zaharul brun. Taiati aluatul in fasii egale. Mie mi-au iesit 8 fasii , fiecare fiind lata cam de 3-4 cm.
Se aseaza feliile de mar pe aluat si se ruleaza.
Trandafirii se pun intr-o tava de briose unsa cu unt ( sau in alta forma ce nu permite trandafirului sa se desfaca).
Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 de minute, pana cand sunt rumeniti. Se scot si se presara zahar pudra peste.
Sa aveti pofta langa cei dragi!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment