Ingrediente:
- 5-6 ardei ( orice fel)
- 1 ceapă roșie
- 1 ceapă galbenă
- 2 morcovi
- 250 g ciuperci Champignon
- 1 păstârnac
- jumătate de cană cu orez
- o legătură de pătrunjel
- 600 ml pastă ( bulion) de roșii
- 3-4 lg ulei de floarea-soarelui ( puteți folosi și atl fel dacă nu vă place cel de floarea-soarelui)
- sare și piper
Metodă de preparare:
Ceapa curățată și tocată mărunt se călește pentru 5-6 minute la flacără medie.
Morcovii și păstârnacul se dau pe răzătoarea mică.
Ciupercile se toacă mărunt. Se pun la călit.
Adăugați și orezul. Se călesc pentru aproximativ 10 minute.
Se adaugă pătrunjelul și pasta de roșii și se mai lasă pe foc penru incă 5 minute. Condimentați cu sare și piper.
Ardeii se taie în jumătați și se curăță de semințe.
Se pune compoziția în ardei și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Tava trebuie să fie bine acoperită, altfel există posibilitatea ca orezul să fie uscat.
Se pun ardeii în cuptor pentru 50-60 de minute ( la 200 de grade Celsius) sau până când orezul este gata.
No comments:
Post a Comment