O reteta foarte simpla si delicioasa! O puteti prepara ca si garnitura, dar, de ce nu, si ca fel principal.
Ingrediente: - 1 cana de orez
- 3-4 buc. ceapa esalota ( sau ceapa normala daca nu aveti)
- un ardei rosu
- un morcov mai mare
- o conserva porumb
- 150 g unt
- sos de soia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti intr-o cratita mai mare apa cu putina sare la fiert, iar cand aceasta da in clocot puneti orezul. Intre timp, topiti untul intr-o tigaie si caliti ceapa esalota taiata solzisori. Dupa ce a capatat un aspect sticlos, adaugati ardeiul si morcovul taiate cubulete mici. Lasati sa se gateasca la foc mic pentru aproximativ 10 minute ( timp in care orezul ar trebui sa fie fiert). Scurgeti orezul de apa si transferati-l in tigaia cu legume. Adaugati porumbul, stropiti cu sos de soia si condimentati cu sare si piper. Amestecati totul bine si mai lasati inca 5 minute pe foc mic pentru a se patrunde toate aromele. Ar fi de preferat sa acoperiti cu un capac. Daca va place, puteti presara deasupra verdeata proaspata cum ar fi patrunjel.
Sa aveti pofta!
No comments:
Post a Comment